Bowen - Shiatsu - Massage Praktijk Babs

 

Bowen Therapie

 

De Bowen Therapie is een zachte en doeltreffende behandelmethode, die afkomstig is uit Australië. Door middel van een korte, zachte rolbeweging (een move) op bepaalde plaatsen op het lichaam, wordt via een reflex het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer aangespoord om in balans/evenwicht te komen.

De reflex gaat over de fascie (bindweefsel), die door het hele lichaam als een soort web aanwezig is. De fascie omvat alle inwendige organen, botten, spieren, bloedvaten, lymfeknopen, zenuwen, de holtes in ons lichaam worden ook opgevuld met fascie.

Bowen therapie fascie

De reflex vindt zijn weg als een soort golfbeweging, verder en dieper over de fascie. (net als een druppel die in het water valt, hierbij ontstaat ook een golfbeweging die breder en dieper gaat).

Deze reflex blijkt verschillende lichamelijke processen in gang te zetten welke doorwerken op alle systemen van het lichaam (bewegingsapparaat, zenuwstelsel, ademhaling, circulatie, spijsvertering, lymfestelstel, immuunsysteem, hormoonstelsel, stofwisseling enz.). In veel gevallen zal dit leiden tot het terugvinden van de homeostase (balans/natuurlijk evenwicht) in het lichaam.

Het is niet mogelijk een systeem uit te sluiten, met Bowen Therapie behandel je dus ook het lichaam als één geheel(holistisch).

Tevens is Bowen Therapie een goede ondersteuning bij stress of spanning en geeft een behandeling veel ontspanning en rust. 

Wanneer er spanning in de fascie is, zullen er verschillende processen in ons lichaam verstoord raken. Met alle gevolgen van dien, we raken vermoeid, krijgen last van stijfheid, slapeloosheid, hoofdpijn enz.

Door middel van de move, zal de fascie op de juiste spanning komen, waardoor de verschillende processen in het lichaam weer beter zullen gaan functioneren.

Afvalstoffen zullen worden afgevoerd, je voelt je weer fit en problemen kunnen langzaam en soms ook verbazingwekkend snel verdwijnen.

Bij acute problemen, bijvoorbeeld ‘spit’, hooikoorts, blessure aan de enkel en vele andere problemen is de Bowen Therapie zeer effectief. Meestal zijn slechts enkele behandelingen nodig om te herstellen. Is de klacht echter al langer aanwezig dan zijn er misschien meerdere behandelingen nodig. Maar dit verschilt per persoon per lichaam, iedereen is uniek.

Bowen behandelingen duren gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten. Belangrijk zijn de korte pauzes tijdens de behandeling, waarbij de cliënt met rust gelaten wordt om het lichaam de kans te geven de reacties de verwerken. De therapeut zal de kamer dan ook verlaten.

Bowen Therapie is geschikt voor iedereen, voor alle leeftijden. Ongeacht de klacht, aandoening of conditie. Zelfs als klachten chronisch, onherstelbaar of al langere tijd aanwezig zijn, heeft bowen een positieve invloed. Het verbeterd de kwaliteit van het leven en pijnklachten verminderen.

 

Bowen Therapie werkt o.a. bij de volgende problemen/aandoeningen:

    

 

  

astma en ademhalingsproblemen

bekken- en SI-klachten

chronische vermoeidheid

frozen shoulder

huilbabies

hoofdpijn en migraine

lymfe oedeem

rug- en nekpijn

RSI

sportblessures

 

allergieën en hooikoorts

burn-out/overspannen

enkel-, knie-, voetproblemen

hamstringproblemen

schouder- en armklachten

hoge bloeddruk

PMS

tenniselleboog

spijsverteringsproblemen

stress en overbelasting

 

artrose en reuma

depressie

eczeem

houdingproblemen

fibromyalgie

hormoonproblemen

restless legs

voor- en na operatie

slaapproblemen

whiplash

 

Bowen Therapie wordt door de meeste zorgverzekeringen in de aanvullende verzekering gedeeltelijk vergoed. Kijk bij u verzekering onder alternatieve geneeswijze om te zien in hoeverre uw zorgverzekering Bowen Therapie  vergoed. (De Friesland Zorgverzekering vergoed per behandeling € 40,-)

 

N.B. Bowentherapie dient niet te worden gebruikt ter vervanging van medisch advies of medische behandeling. Raadpleeg bij twijfel uw arts.

 

 

 

Top